Üdvözöljük vendégeinket!

2011. március 3., csütörtök

5. nap - Iskola, Iskola

A csütörtöki napon négy fellépésünk is volt. No, nem mindegyik önálló, nagy koncert, az első három bemutató volt, a mi fogalmaink szerint általános iskola felső tagozatos gyerekeknek. Reggel az első és a második órában a Santo Amerigo példás fegyelmű ötödikeseinek tartottunk bemutatót, hogyan tartunk egy próbát, milyen zenét játszunk, és természetesen az elmaradhatatlan magyar népdalok is sorra kerültek, amelynek éneklésébe be tudtuk vonni a helyi tanulókat is, azok nem kis örömére. Cserébe ők is énekeltek nekünk, mégpedig a "Serkenj fel, kegyes nép" kezdetű népdalt énekelték szinte tökéletes magyar kiejtéssel. Nagyon megható volt.
koncert előtt a Zeneakadémián - megtelt...
Korai ebéd után egy másik bencés iskolát kerestünk fel, amelyet német bencés nővérek alapitottak Itapetininga-n. Ma is egy 12 tagú közösség él ott, akik nagy szeretettel fogadtak bennünket. Az itteni bemutató után a közeli Tatuí-ba mentünk, a Brazil Zeneakadémiára, ahol viszont telt házas nagy koncertünk volt az intézmény nagy előadótermében, nagyjából 600 hallgatóval. A hallgatók nagy érdeklődéssel hallgattak bennünket, és Zsolt atya magyarázatait, mikor azonban a népdalokra került a sor, a koncert utolsó negyedében, az előbbi fellépéseinkhez hasonlóan "nagy hangulat" kerekedett a teremben, felálltak, tapsoltak, és maguk is részt vettek a "hej!" kiáltásokban.
A koncert után bőséges vacsora, még ott, Tatuí-ban, a polgármester meghívására, majd hazatértünk, nagyjából fél háromra szállásunkra.

1 megjegyzés:

  1. Ezért érdemes vállani minden, a kórusmunkával vele járó nehézséget! Gratulálok!

    VálaszTörlés