Üdvözöljük vendégeinket!

2010. november 22., hétfő

Megjelent a CMJ első önálló kotta-kiadása

Nagy örömmel osztom meg minden kedves barátunkkal a jó hírt, megjelent első kotta-kiadásunk, a "Historia di Baltazar", Carisiimi egyik legnagyobb szabású oratorio-ja, amelyet együttesünk 2011. január 30-án mutat be először a budapesti Thalia Színházban.
Kiadásunk praktikus kiadás, amely tranzpozíciójában elsősorban az énekesek szempontjait veszi tekintetbe, és a kritikai kiadáshoz viszonyítva, a Möseler kiadó gyakorlatához hasonlóan, egy egész hanggal alacsonyabban adja a művet a karnagyok és énekesek kezébe. Kiadásunk impozáns, jól áttekinthető, a recitativo-k és kar-tételek latin szövege alatt pedig végig tartalmazza a mű magyar nyelvű fordítását dőlt betűkkel, amely nagyban megkönnyíti az énekesek számára a cselekmény követhetőségét, segíti őket, hogy az általuk megformált szereplő mondanivalóját  megérthessék, átélhessék, és az előadásban zeneileg is interpretálhassák a hallgatóság felé. A continuo szólam akkordikusan nem kidolgozott, a barokk zenében szokásos ún. számozott basszust tartalmaz, amely segíti a gyakorlott orgonistát, hogy a continuo-t minden esetben könnyedén az adott körülményekhez alkalmazhassa.
A "Historia di Baltazar" című kottánk megvásárolható Győrött, illetve megrendelhető honlapunk Webshop menüjéből, valamint az office@collegiummusicum.hu e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése