Üdvözöljük vendégeinket!

2009. november 21., szombat

Közeledik a 3. intenzív hétvége

Hamarosan itt a 3. intenzív hétvége. Remélhetőleg már mindenki túljut az influenzajárványon, leszámítva természetesen azokat, akik el sem fogják kapni. Szokás szerint közzéteszem a proramtervezetet, amelyet a hétfői próbán véglegesítünk.
November 27-én, pénteken a győri Filharmónia meghívására a Capilla Flamenca koncertjén veszünk részt közösen 18.00 órától a BBMK-ban. A Capilla Flamenca zenészei Flandriából származnak. A 15.-16. századi zene különleges hangzását autentikus módon szólaltatják meg. Az együttes elnyerte az Il Filarmonico komoly elismerését, amelyet korában olyan súlyú zenészeknek ítéltek oda, mint például O. Messiaen. Az egyébként 2500 Ftos belépődíjjal meghirdetett koncerten a Collegium Musicum diákjai ingyenesen vehetnek részt. Műsorukon a németalföldi reneszánsz szerzől művei szerepelnek a bibliai Salamon király "Énekek Éneke" szövegére. A koncert után összpróbát tartunk a zenekar részvételével.
Szombaton délután kezdjük a próbákat 14.00 órától a szólistákkal és a hangszeresekkel 16.00 óráig. 16.00 órától 18.00 óráig összkar zenekarral, ugyanígy 19.00 órától 21.00 óráig.
Vasárnap délután 15.00 órától kezdünk mindannyian 18.00 óráig egy szünettel.
reményeim szerint vasárnap estére CD-kész állapotban lesz a Missa Concertata, és az utána következő két hétben már csak az apróbb finomításokon kell majd dolgoznunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése