Üdvözöljük vendégeinket!

2009. július 1., szerda

2009. julius 1. - Tiradentes

Vasarnap este Ribeirao Pretoban vegul nem az ersek, hanem a szekesegyhaz plebanosa misezett. Ez mar sokkal inkabb hasonlitott Europara. Gitarok, nagy teatralitas, a hivek dunnyogtek egy-ket ismeros dallamot. A szeretetteljes fogadtatasunk azert itt sem maradt el, fokent a mise utani koncertunk utan fogadhattuk a lelkes gratulaciokat. Csodalatos volt az akusztika, nagyon jol szolt minden.
Hetfon delelott elindultunk szeminariumi szallasunkrol Minas Gerais allamba. Ez az allam sokkal szegenyebb, mint Sao Paulo. Valaha a leggazdagabb volt, majd amikor a banyak kimerultek hirtelen elszegenyedett. Ez azonban azzal az elonnyel is jart, hogy megmaradtak a regi epuletek, amiket most rendbehoztak, es nagy turistalatvanyossagot csinaltak belole. szallasunk egy negycsillagos hotelben van, es az etkezesek sem lettek kisebbek, mint eddig.
Hetfon delelott megalltunk egy plazaban, ahova vegre megerkezett Lorisz csomagja 50 euro karteritessel. Mehanyan kifejezetten sajnaltak, hogy az o csomagjuk nem veszett el...
Tegnap este Kiralyszentjanoson volt koncertunk a nemzeti szinhazban, telthazzal. Ez a varos volt eddig a legkulturaltabb, ma este itt, Tiradentesben adunk koncertet. Tiradentes (foghuzo) igazaban egy skanzen-varos, ahol megoriztek az eredeti allapotokat. Itt talaltunk eloszor mukodo orgonat, de hangja minden eddigi orgonahianyert karpototlt bennunket.
Hala az Urnak, tovabbra is mindenki jol van, a hangulat is nagyon jo. Amint lehet, ujra irok. Aron

1 megjegyzés: